еМагазин

Tag : одобренија

БЕСПАРИЦА

Намален бројот на издадени одобренија за градење

Редакција
Во март годинава се издадени 219 одобренија за градење, за 20,9 проценти помалку во однос на истиот месец лани, објави денеска Државниот завод за статистика....
Бизнис

Намален бројот на издадени одобренија за градење

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика во ноември 2019 година се издадени 243 одобренија за градење, што е за 16.8 % помалку во однос...
Бизнис

За еден месец издадени одобренија за градење на објекти во вредност од 63 милиони евра

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во мај 2019 година се издадени 222 одобренија за градење, што е на исто ниво во однос на...
Македонија

Влада: Времено се замрзнува издавањето одобренија за градење и легализација на дивоградби во Охрид

Никола Осило
Владата на Република Северна Македонија го утврди Предлог-законот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион, и донесе одлука тој да биде доставен...
Бизнис

Владата „крчка“ нов закон за градење: Се менува постапката за добивање одобренија

Никола Осило
Министерство за транспорт и врски објави дека подготвува нов предлог на закон за градење со образложение дека во постојниот закон постојат одредени недостатоци во областа...