еМагазин

Tag : онлајн

БАШ НИ Е ЌЕФ

Нова подобрена верзија на онлајн услугите на ЕВН

Редакција
Почна со работа новата надградена  верзија на онлајн услугите на ЕВН – evnonline.mk. Овие услуги на корисниците сега ги нуди компанијата „ЕВН Хоме“ која од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Пораст на онлајн купувањата: Најчесто се купува облека и спортска опрема

Редакција
Купувањето онлајн во државава и понатаму расте со забрзано темпо. Спроведената анкета во првиот квартал на 2019 година во државава во која испитаниците се изјаснуваат...
Бизнис

Граѓаните потрошиле 84 милиони евра преку електронски начин на плаќање

Редакција
Граѓаните од почетокот на годината потрошиле 84 милиони евра преку електронски начин на плаќање и со тоа има пораст од 26 проценти во однос на...
Техно

Колку граѓаните трошат на онлајн купување дома и во странство

Редакција
Македонските граѓани трошат просечно на една онлајн трансакција 19,7 евра кога купуваат дома, додека 31,5 евра кога купуваат од странски е-трговци, вели Нина Ангеловска, претседател...
Техно

Над 400.000 граѓани купиле онлајн: Е-трговијата со пораст од 62%

Редакција
Анкетата направена во првото тромесечие на 2018 година во Македонија, покажува пораст на онлајн трговијата. „Во овој период нарачале/купиле онлајн 31,6% како процент од интернет...