еМагазин

Tag : осигурување

Бизнис

Еуролинк oсигурување отвора прва онлајн филијала за осигурување

Редакција
Еуролинк oсигурување ја отвора својата прва онлајн филијала, каде што граѓаните може да пристапат до сите услуги и совети од искусните консултанти за осигурување преку...
Бизнис

Владата ги продолжи роковите за барања на правото за остварување на пензиско и инвалидско осигурување

Редакција
Се продолжуваат роковите за поднесување барање за остварување на правата што произлегуваат од Законот за исплата на пензии и пензиски надоместоци од капитално финансирано пензиско...
Свет

Трамп: Забрана за влез на бегалци без здравствено осигурување

Редакција
Американскиот претседател Доналд Трамп потпиша регулатива со која им се забранува влез на мигрантите кои нема да бидат покриени со здравствено осигурување 30 дена од...
Бизнис

Раст на вкупните средства на осигурителните друштва

Никола Осило
Вкупните средства на осигурителните друштва во првиот квартал од годината, остварија раст од 4,7%, на квартална основа и од 9,6% на годишна основа, главно заради...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Еуролинк“ го доби тендерот за осигурување на владиниот авион „Лирџет“, екипажот и патниците вреден 24.000 евра

Никола Осило
Службата за општи и заеднички работи на Владата по распишаниот тендер за осигурување на екипажот, патниците и авионот „Лирџет 60“ склучи договор со акционерското друштво...
Интервју

Вангеловски: Македонскиот осигурителен пазар има потенцијал за раст, но неопходна е едукација и зголемување на економската моќ на населението и компаниите

Редакција
Македонскиот осигурителен пазар има значителен потенцијал за раст, но неопходна е едукација и зголемување на економската моќ на населението и компаниите за да може да...
Бизнис

Осигурителниот пазар „цвета“: Раст на приходите од 10,4 проценти

Редакција
Осигурителниот пазар минатата година има пораст на приходите од 10,4 отсто, беше кажано денеска на прес-конференцијата во Стопанска комора. Лани имало раст во сите класи...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Осигурување Македонија го доби тендерот на ГА-МА за осигурување на гасоводот и вработените вреден 10,4 милиони денари

Никола Осило
ГА-МА АД – Скопје по распишаниот тендер за осигурување на системот за пренос на природен гас, градежни објекти, возила, механизацијата и вработените склучи договор со...
Бизнис

Лицата со повисоки приходи ќе плаќаат придонес за задолжително здравствено осигурување на пониска основица

Редакција
Согласно Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, Фондот за здравствено осигурување на Македонија секоја година на почеток на месец февруари, ги објавува лимитите за...
Бизнис

Халкбанк купи осигурителна компанија

Редакција
По информацијата објавена од Македонската берза дека акциите на Нова Осигурување АД Скопје се продадоа за вкупно 3,2 милиони евра во две блок-трансакции, Халкбанк АД...