еМагазин

Tag : Османлии

Ретро

Ретка видео-снимка од 1906 година: Како Османлиите ги беселе Македонците во Битола

Никола Осило
Пионерите на филмот во Македонија и во Југоисточна Европа познатите браќа Јанаки и Милтон Манаки се одговорни што и денес можеме да видиме како се...