еМагазин

Tag : остеопороза

ЖИВОТ

И тоа е остеопороза, да ги намалиме болките кај пациентите

Редакција
Остеопорозата е хронично, системско и прогресивно пореметување на коскениот состав, карактеризиранo со намалување накоскената  црвстина, што олеснува настанување на таканаречено нискоенергетски (остеопоротични) скршеници при мал удар или паѓање. По...