еМагазин

Tag : прогресивно оданочување

Бизнис

Собранието го усвои законот за данок на личен доход: Од 1 јануари прогресивно оданочување

Никола Осило
Собранието го донесе законот за данок на личен доход со кој од 1 јануари 2019 година се напушта концептот на рамен данок и се воведува...
Бизнис

Американската стопанска комора: Не е погоден момент за воведување прогресивно оданочување

Редакција
Американската стопанска комора (АмЧам) смета дека не е не е погоден момент за воведување на прогресивно оданочување на личниот доход и реагира на непочитување на...