еМагазин

Tag : реформи

Македонија

Како ќе се реформира безбедносно-разузнавачкиот систем

Редакција
Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски ги презентираше моделите за реформа на безбедносно-разузнавачкиот систем пред собраниската Комисија за одбрана и безбедност. Тој, пред членовите на...
БЕСПАРИЦА

Што прави Владата за да ја намали сиромаштијата

Редакција
По повод новите податоци за сиромаштијата во државата, од Министерството за труд и социјална политика велат дека за 300 отсто ја зголемуваат социјалната помош преку...
Македонија

Откако ги искритикуваа, МВР ќе ја реформира УБК

Редакција
Три модели се во оптег за спроведување на реформите на Управата за безбедност и контраразнавање, како дел од реформите на безбедно-разузнавачките служби и обидите за...