еМагазин

Tag : штедни влогови

Бизнис

Каматите на новите штедни влогови на рекордно ниско ниво од 1,19 %

Редакција
Во Македонија има континуиран тренд на намалување на каматите на кредитите и депозитите кај банките кој резултира со рекордно ниски камати за двата вида услуги....
Бизнис

Банките како лихвари: Просечна камата за кредитите 5,6 отсто, а за штедните влогови 1,5 отсто

Никола Осило
Просечната каматна стапка на кредитите кај македонските банки за периодот јануари-септември 2018 година изнесува 5,6 отсто додека просечната каматна стапка за штедните влгови за истиот...
БЕСПАРИЦА

Растат каматите на новите кредити, а паѓаат на штедните влогови

Никола Осило
Во јуни 2018 година просечните каматни стапки на вкупните кредити и вкупните депозити и натаму се намалуваа и се сведоа на 5,57% и 1,45%, соодветно,...