еМагазин

Tag : Штефан Петер

БАШ НИ Е ЌЕФ

ЕВН Македонија доби награда за долготрајното членство во Стопанската комора на Македонија

Редакција
На одбележувањето на 98-та годишнина од постоењето на Стопанската комора на Македонија, ЕВН Македонија беше одликувана со „Награда за долготраен активен член на Стопанската комора...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Редакција
Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „Жени во индустријата“, на која домашни и странски експерти од...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост

Редакција
Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ (Women in industry) ќе се одржи на 9. и 10. октомври 2019, во хотелот Doubletree by Hilton. Дводневната конференција се...
БАШ НИ Е ЌЕФ

ЕВН пионер во промоција на дигиталното учење во дуалното образование

Редакција
ЕВН ја промовираше платформата за дигитално учење која ќе ја користат учениците од ЕВН паралелките во Скопје и Гостивар. За прв пат во дуалното образование...
Бизнис

Петер: Владата е позитивно настроена кон инвеститорите

Редакција
Владата е позитивно настроена кон инвеститорите, презеде доста активности, а планот за економски раст е една од нив за кој направија подобрување, оцени денеска Штефан...
Да помогнеме

Советот на странски инвеститори организира „Светски пикник“ во Градски парк во Скопје, в недела

Редакција
Хуманитарната манифестација „Светски пикник“ во организација на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија ќе се одржи в недела на 9 јуни во 12...
Бизнис

Странските инвеститори во Македонија бараат политичка стабилност и предвидлива деловна клима

Редакција
Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност и ефикасност и не толку чести промени...
Бизнис

Виктори Мизо назначен за претседател на Асоцијација на странски компании со технолошки напредно производство

Редакција
Во рамки на Советот на странски инвеститори е формирана Асоцијација на странски компании со технолошки напредно производство, а за нејзин претседател е назначен актуелниот директор...
Бизнис

Македонските компании недоволно ги промовираат своите услуги и производи кај странските инвеститори

Редакција
Македонските добавувачи да ги зголемат маркетинг активностите, да тропнат на вратата на секој странски инвеститор и да кажат што имаат да понудат. Секоја врата на...
БАШ НИ Е ЌЕФ

(Фото) Продолжува волонтерската програма на ЕВН

Редакција
Продолжува програмата „ЕВН Волонтира“ чија што цел е да го мотивира волонтерството кај вработените во ЕВН Македонија. Покрај досега реализираните над 30 волонтерски проекти, вработените...