еМагазин

Tag : сива економија

Бизнис

ММФ: Уделот на сивата економија во Македонија изнесува 37,6 отсто

Редакција
Уделот на сивата економија во севкупниот македонски економски сектор изнесува 37,6 проценти, покажуваат податоците на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Според овој податок, земјава е на...
Бизнис

Бизнисот со предлог како да се сузбие сивата економија

Редакција
Предложените чекори за справување со сивата економија се неопходни за демонстрирање на јасна волја дека ќе има последици за оние кои работат нерегистрирано, а не...
Бизнис

Арсовска: Без борба против сивата економија, црно ни се пишува

Редакција
Сузбивање на неформалната економија во земјава која изнесува над 30 проценти од севкупната економија е главниот предизвик за обезбедување стабилен деловен амбиент и работа под...