еМагазин

Tag : Skopje Design Week

БАШ НИ Е ЌЕФ

Ренато Краљев: „Наше море“- малите нешта за големи достигнувања

Редакција
Малите нешта ги прават големите работи да изгледаат како што ние ги перципираме, вели Ренато Краљев, мастер готвач и декан и професор за Задарскиот факултет...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

„еМагазин“ избран да биде дел од новоформираниот Клуб за ментална хигиена

Редакција
„еМагазин“ е избран да биде помеѓу пионерите во новоформирано друштво, Клубот за ментална хигиена кој е создаден да прави една ментална чистота во нашето општество...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Skopje design week 2019 со отворен повик за учесници

Редакција
Мултидисциплинарната платформа Skopje Design Week есенва ќе го претстави своето деветто издание преку најновите достигнувања на производните компании, дизајнерите и дизајн студијата од Балканските земји....
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Шумски животни“ тема на детските мултимедијални работилници на Skopje Design Week

Редакција
Неделата на дизајнот во Скопје и годинава ќе има две мултимедијални детски работилници, на 24. и 25. ноември, а темата е „Шумски животни“. Под водство...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Германија земја во фокус на Skopje Design Week: Учиме од најдобрите

Редакција
Во Скопје од 21. до 25.ноември 2018 се одржува осмиот Skopje Design Week во соработка со Делегацијата на германското стопанство во Македонија. Оваа година земја...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Осмо издание на Skopje Design Week

Редакција
Осум годишно искуство кое го донесе македонскиот дизајн на едно поинакво ниво, основањето на меѓународната платформа за дизајнери – Balkan Design Network, собирањето на едно...