еМагазин

Tag : стандарди

БАШ НИ Е ЌЕФ

Витаминка ги применува највисоките производни стандарди за безбедност на храна

Редакција
Најголемата прехранбена индустрија во земјава, Витаминка ги применува најновите стандарди за безбедност на храна. Стандардизацијата на производството и имплементирањето на принципите, позитивно се одразуваат врз...
Бизнис

Млекара Здравје ги имплементираше меѓународните IFS и BRC стандарди

Редакција
Покрај веќе сертифицираните системи за квалитет и безбедност на храна FSSC (Food Safety System Certification) 22000 и ISO 22000, Млекара Здравје во целост ги имплементираше...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Рудник САСА применува најсовремени практики и стандарди за заштита на животната средина

Редакција
Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули престојуваше во работна посета на рудникот за олово и цинк САСА. Делегацијата која го посети...