еМагазин

Tag : стечај

Бизнис

„Балкан груп констракшн“ и „Орка Холдинг“ меѓу најголемите доверители во „Бетон Штип“

Редакција
Собранието на доверители на градежната компанија „Бетон Штип“, кое денеска требаше да се одржи во Основен суд-Штип е одложено за 26 месецов. На ова собрание...
Бизнис

„Тепачка“ за наплата на побарувања од стечајот во „Бетон Штип“: Парите си ги бараат 577 доверители

Редакција
Утврдени се побарувањата на доверителите на градежната компанија „Бетон Штип“. Стечајниот управник за овој поранешен градежен гигант прифатил побарувања од доверители во висина од 936...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Комерцијална банка меѓу најголемите доверители: Каде ќе заврши атрактивниот имот на „Технометал Вардар“?

Никола Осило
Завршува ли полека приказната за „Технометал-Вардар“ АД Скопје е прашање на кое е извесен потврден одговор ако се земе предвид дека веќе активно се спроведува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза ги исклучи од котација акциите на „Технометал Вардар“ поради стечај

Никола Осило
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 27.11.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Технометал Вардар“ АД...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На продажба имотот на телевизијата „Нова“

Никола Осило
На јавно наддавање закажано на 06.11.2019 година ќе се изврши продажба на имот на стечајниот должник трговско радиодифузно друштво телевизија „Нова“ ДООЕЛ Скопје. На продажба...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Богољуб Макревски назначен за стечаен управник на „Трансмет“: Се повикуваат доверителите да ги пријават побарувањата

Никола Осило
Централниот Регистар постапувајќи по службена должност за упис на решение од Основен суд Скопје 2-Скопје 2 поради отворање стечајна постапка над друштвото за градежништво, транспорт...
Бизнис

Телевизијата 1 ТВ сама си побара да оди во стечај

Редакција
Поднесен е предлог за отварање стечајна постапка на телевизијата 1ТВ, објави ПресингТВ. Предлогот бил поднесен на 13. овој месец, а информацијата ја потврдуваат и од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стечај за некогашниот гигант: На распродажба продавници, фарма и друг вреден имот на „Жито Вардар“

Никола Осило
На јавно наддавање кое ќе се одржи на 23 септември годинава без почетна цена ќе се понудат на продажба продавници, куќи, живинарска фарма, стопански и...
Бизнис

Блокирана сметката на „Технометал-Вардар“: Стечај и се заканува на компанијата

Никола Осило
„Технометал-Вардар“ во првото полугодие од 2019 година оствари загуба во работењето, а од 08.02. 2019 година „Технометал-Вардар“ е со блокирана сметка, соопшти компанијата преку Македонската...
Бизнис

Судиката Снежана Таневска ги испитува условите за стечај на „Технометал-Вардар“

Никола Осило
Основниот граѓански суд Скопје како првостепен парничен суд преку стечајниот судија Снежана Таневска објави дека со решение од 01.07.2019 година поведува претходна постапка за испитување...