еМагазин

Tag : Технометал-Вардар

НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Од расадник за милионери до стечај: Тажен крај за „Технометал Вардар“

Никола Осило
Трифун Костовски, Минчо Јорданов, Ристо Гуштеров… Ова се само дел од познатите македонски бизнисмени на кои заедничка нишка им е „Технометал Вардар“. Тие како и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Комерцијална банка меѓу најголемите доверители: Каде ќе заврши атрактивниот имот на „Технометал Вардар“?

Никола Осило
Завршува ли полека приказната за „Технометал-Вардар“ АД Скопје е прашање на кое е извесен потврден одговор ако се земе предвид дека веќе активно се спроведува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза ги исклучи од котација акциите на „Технометал Вардар“ поради стечај

Никола Осило
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 27.11.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Технометал Вардар“ АД...
Бизнис

Блокирана сметката на „Технометал-Вардар“: Стечај и се заканува на компанијата

Никола Осило
„Технометал-Вардар“ во првото полугодие од 2019 година оствари загуба во работењето, а од 08.02. 2019 година „Технометал-Вардар“ е со блокирана сметка, соопшти компанијата преку Македонската...
Бизнис

Судиката Снежана Таневска ги испитува условите за стечај на „Технометал-Вардар“

Никола Осило
Основниот граѓански суд Скопје како првостепен парничен суд преку стечајниот судија Снежана Таневска објави дека со решение од 01.07.2019 година поведува претходна постапка за испитување...
Бизнис

„Технометал Вардар“ во загуба од 65 милиони денари

Никола Осило
„Технометал Вардар“ во периодот од 01.01.2018 година до 31.12.2018 година оствари загуба од 65 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на претходната...
Бизнис

Душко Ангелов купи акции во Технометал Вардар

Редакција
Од Технометал Вардар преку Македонската берза известуваат дека Душко Ангелов се стекнал со 13.960 обични акции од компанијата, со што вкупно поседува 17,41% од основната...
Бизнис

Топ 5 акции со најголем пад на Македонската берза лани

Редакција
Според годишниот билтен на Македонската берза, оваа се Топ 5 акции со најголем пад лани: 1.Карпош, пад од 38,56% 2.Технометал Вардар, -37,50% 3. Арцелормиттал (ХРМ),...
Бизнис

„Технометал-Вардар“ во загуба од 66 милиони денари

Никола Осило
„Технометал-Вардар“ АД Скопје во периодот јануари-септември 2018 остваи загуба од 66 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога загубата...