еМагазин

Tag : текстилни работници

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Промовиран сајт на кој анонимно може да се пријави кршењето на правата на текстилните работници

Редакција
Неколку млади програмери ветија и си останаа на ветувањето дека ќе изработат проект што ќе им помогне да се слушне гласот на текстилните работници. Сајтот...
Македонија ТОП СТОРИИ

Газдите на конфекциите го потврдија нивниот робовладетелски однос кон текстилните работници, сметаат од Хелсиншки

Редакција
Писмото кое сопствениците на текстилните фабрики здружени во Текстилниот кластер го упатија до министерката за финансии Нина Ангеловска, министерката за труд и социјална полтитика Мила...