еМагазин

Tag : учебници

Македонија

Ќе викаме Солун или Тесалоники: Македонија и Грција неделава стартуваат со „чешлање“ на македонските и грчките учебници

Редакција
Во почетокот на ноември се предвидува да се одржи првата средба на Заедничкиот интердисциплинарен комитет на експерти што го формираа Македонија и Грција, како обврска...
Бизнис ТОП СТОРИИ

МОН без оглас ќе набави учебници од „Арбериа-десигн“ за 149 милиони денари

Никола Осило
Министерството за образование и наука во постапка со преговарање без претходно објавување на оглас склучи договор со друштвото за продукција,маркетинг,дизајн,промет и услуги „Арбериа-десигн“ ДООЕЛ експорт-импорт...
Македонија

Коригирани 22 учебника за новата учебна година

Никола Осило
Дваесет и два коригирани учебника за учебната 2018/2019 ќе достави Министерството за образование и наука низ училиштата. Првпат од оваа учебна година сите учебници што...