еМагазин

Tag : управување

Бизнис

Јавните претпријатија трошат наши пари и затоа е важно да ги управуваат најдобрите

Редакција
Замислете дека сте во продавница со намера да си купите зимска јакна. Ви се допаѓа јакна која чини 3.000 денари и решавате да ја купите...
БАШ НИ Е ЌЕФ

(Видео) Како до промена? Да ги избереме најдобрите за јавните претпријатија

Редакција
Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС), веќе две години истражува како се избираат управните и надзорни одбори во јавните претпријатија и државните компании. Истражувањата покажуваат...
Бизнис

Анализа: За директори на јавните претпријатија се поставуваат и лица со средно образование

Редакција
Студијата за раководењето со јавните претпријатија „Кој тоа таму управува?“, изработена од Институтот за демократија, покажува дека, (од анализата на биографиите), дури 5% од управувачките...