еМагазин

Tag : Успениа

Македонија

Христијаните го слават празникот Голема Богородица: Мајката на Христос со шамија го најавила Успението

Никола Осило
Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица е еден од најголемите христијански празник посветен на Марија, мајката на Исус Христос. Христијаните веруваат дека, како и