еМагазин

Tag : уставен суд

Македонија ТОП СТОРИИ

Уставниот суд не поведе постапка за членот 1 и членот 2 од Законот за амнестија

Редакција
Уставниот суд на денешната седница со мнозинство гласови од судиите не поведе постапка за оценка на уставноста на член 1 и член 2 од Законот...
Македонија

Мнозинството уставни судии против иницијативата на Митко Чавков за Законот за амнестија

Редакција
Мнозинството уставни судии во расправата на денешната седница се изјаснија дека не ја поддржуваат иницијативата за оценување на уставноста на член 1 и член 2...
Македонија ТОП СТОРИИ

Уставниот суд ќе чека изјаснување од Собранието: Одложено гласањето за помилувањата

Редакција
Уставниот суд на денешната седница го одложи гласањето по спорниот член 11 од Законот за помилувања, а со кој во 2016 година беше овозможено претседателот...
Македонија

Иницијативата за Законот за амнестија денеска пред уставните судии

Редакција
Уставните судии на денешната седница треба да ја разгледаат иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на членот 1 и членот 2 од Законот за...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Ивановски има три стана и кредит од 1,1 милиони денари

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Елена Гошева на свое име има само земјиште и депозит од 32.700 долари

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
Македонија

Уставниот суд в среда ќе ја разгледа иницијативата за Законот за амнестија

Редакција
Уставниот суд в среда на седница ќе ја разгледува иницијативата за уставноста и законитоста на членот 1 и членот 2 од Законот за амнестија. Со...
Македонија ТОП СТОРИИ

Се јави Уставниот суд: Со коментари и прејудицирање се врши упад во нашата работа

Редакција
Обидите за омаловажување на Уставниот суд, неговиот углед и угледот на судиите, со прејудицирања на судските одлуки, со политички, а не со правни аргументи, не...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Ајдари има стан и куќа, а вози Мазда 3

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Мурати има куќа и два стана

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...