еМагазин

Tag : Уставниот суд

Македонија

Трендафил Ивановски: Уставниот суд не треба да го урива принципот на владеење на правото и да го штити криминалот

Редакција
Евентуалната одлука на Уставниот суд за укинување на членот 11-а од Законот за дополнување на Законот за помилување од 2016 година, може да значи рушење...
Македонија ТОП СТОРИИ

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспрување на одлуката за референдум

Редакција
Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република Македонија на 30 јули...