еМагазин

Tag : Закон за енергетика

Македонија

Пендаровски потпиша укази на четири системски закони и на Законот за енергетика

Редакција
Претседателот Стево Пендаровски денеска ги потпиша указите за прогласување на законите за судовите, за управни спорови, за прекршоци и за изменување и дополнување на Законот...
Бизнис

Почнува постапката за избор на универзален снабдувач на електрична енергија

Редакција
Владата ја почнува постапката за избор на универзален снабдувач со електрична енергија. Одлуката е донесена на вчерашната владина седница, а надлежните министерства се задолжени да...