еМагазин

Tag : Закон за помилување

Македонија

Собраниската комисија смета дека нема потреба од автентично толкување на член 11 од Законот за помилување

Редакција
Собраниската Законодавно-правна комисија на денешната седница заклучи дека нема потреба за давање автентично толкување за член што не постои, односно на членот 11 од Законот...
Македонија

Владата ја прифати иницијативата за автентично толкување на Законот за помилување

Редакција
Владата на денешната редовна седница го усвои мислењето на Министерството за правда да се прифати иницијативата за автентично толкување на член 11 од Законот за...