еМагазин

Tag : златно славејче

ЖИВОТ

Почина Благоја Јордановски еден од првите народни учители и еден од основачите на детскиот фестивал „Златно славејче“

Редакција
Почина Благоја Јордановски, еден од првите македонски народни учители, еден највредните и најпознатите активисти околу детското згрижување и напредување во нашата земја. Јордановски е роден...
ЖИВОТ

Скопски џез фестивал, Златно славејче, Аволон: Кој се доби пари во ревидираната годишна програма за култура

Редакција
Министерството за култура информира дека на својата веб страна ги објави финалните резултати од Годишните конкурси за поддршка на проекти од национален интерес во културата...