Убава приказна

Петти роденден: Како се роди еМагазин

По долгодишно новинарско следење пред се на бизнисот во Македонија, јас и уште тројца колеги, одлучивме работите да ги земеме во свои раце и практично да провериме како е да се води бизнис во земјава.

DHL во Македонија – 25 години лидер на пазарот на експресната достава на пратки и логистика

DHL Македонија годинава одбележува 25 години постоење во земјава со претставување на досегашните успеси и достигнувања, како и презентирање на глобалната стратегија за одржливо бизнис делување, глобално и во земјава.

(Фото) Запознајте ги палатите во Скопје

Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хамеус“ во недела (20 мај) организира едукативна тура низ „Палатите на старо Скопје“.

Пет години на Балкан енерџи груп: Стабилен систем за централно греење, еко енергија и квалитетна услуга

Балкан енерџи груп (БЕГ) со успешно завршената грејна сезона 2017/2018 одбележа пет години откако управува со системот за централно греење во Скопје.

ОКТА одбележува 40 години

​ОКТА 40 години е синоним за сигурна и безбедна испорака на квалитетни горива на домашниот пазар и во регионот. Токму годинава, компанијата, која е главен снабдувач со горива во земјава, го одбележува својот 40-годишен јубилеј, информираат од компанијата.

Фондацијата Отворено општество - Македонија одбележува 25 години

Со низа регионални и меѓународни настани на теми од општествено значење, организација на изложба и со промоција на документарен филм и монографија, Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) ќе ја одбележи 25-годишнината од своето постоење во Македонија. 

Организирала настапи на повеќе од 300 светски и регионални изведувачи: „Авалон продукција“ слави 25 години

​Со концерти на уметници од Македонија и од странство „Авалон продукција“ одбележува 25 години од своето постоење.

15 студенти по хемија и фармација ќе може да стекнат тримесечна пракса во Алкалоид

Компанијата „Алкалоид“ потпиша меморандум за соработка за програмата за практиканство со Фармацевтскиот факултет, Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет.

(Фото) Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти

Македонски Телеком отвори инкубатор за дигитални таленти, составен од тим од студенти кои ќе работат на развивање на апликации за дигитална трансформација. 

Алкалоид прослави 40 години од постоењето на брендот „Бекутан“: Како се создаваше приказната

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид“ го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови на компанијата – добро познатиот „Бекутан“.