Да помогнеме

Стефан: Потребни ми се уште 12.000 евра да заминам на операција во Русија

Стефан Ивановиќ (30) боледува од церебрална парализа, резултирани спазми на долните екстремитети, отежнато одење.

Дедо изгубил внук, детето е во Полициска станица во Прилеп се бараат родителите

На социјалните мрежи се шири апел за пронаоѓање на дедотот или на родителите на дете од Валандово, кое се изгубило во Прилеп.

Главинчевски пет години е во количка, потребни се средства за да застане на нозе

Кире Главинчевски (30) од Битола е татко на едно дете и сопруг, кој во 2013 година доживеа несреќа при скок во вода и од тогаш сум неподвижен во инвалидска количка.

Потребни се тромбоцити од крвна група 0+

На социјалните мрежи се шири апел за потребна крвна група 0+.

Да помогнеме со мала донација, да спасиме еден детски живот

Осум деца имаат потреба од неопходна помош за лекување и за сите нив, Фондацијата „Допир“ организира заедничка хуманитарна акција за која детално можете да се информирате на страната: www.bidihumansega.mk

14-годишниот Дарио е со парализа на десната нога, потребни се средства за третман со матични клетки во Грција

Семејството Павлови од Кочани ги моли сите хумани граѓани ако се во можност да донираат за помош на 14-годишниот Дарио чиј живот одеднаш се сменил со дијагностицирањето на болеста енцефалитис - трансферзален 

Потребни се лупи за Давид и Катерина кои имаат оштетен вид

Десетгодишниот Давид и 13-годишната Катерина Рујковски имаат оштетен вид и за да можат да го завршат своето образование нормално, потребни им се специјални ТВ лупи кои родителите не се во можност да им ги обезбедат.

Половина од сумата за лекување на Симона Николова е собрана, потребни се уште средства

Половина од сумата која што е потребна за лекување на Симона Николова е собрана, преостануваат уште половина од средствата кои се потребни.

Апел за донација на летна облека за бегалците

Во транзитните центри сеуште имаме бегалци кои транзитираат, а времето е сè потопло, Легис апелира за донирање летна облека и обувки за деца, жени и мажи.

Хуманитарен настан „Шампионите за вас“: Дружење со Антиќ, Манасков, Миркуловски, Недев и Муса

Утре (четврток 21 јуни) од 17 до 20 часот во Парк Хотел и Спа, Ресторан Фор на летната тераса, во Скопје, ќе се одржи акцијата „Шампионите за вас“ во склоп на хуманитарниот проект „Здраво шампиони“ на Проект Среќа.