еМагазин

Search Results for: дивиденда

Бизнис

„Фершпед“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 550 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на својата седница на ден 23.06.2020 година да донесе одлука за исплата на дивиденда од акумулирана нераспределена оданочена добивка на друштвото од...
Бизнис

„Макпетрол“ ќе исплати бруто дивиденда од 2.000 денари по акција

Редакција
На акционерите на „Макептрол“ АД Скопје се одобрува плаќање на дивиденда во висина од 202.758.000 денари бруто, односно 2.000 денари бруто за една акција, пишува...
Бизнис

Цементарница Усје ќе исплати дивиденда од 2.360 денари за акција

Редакција
Цементарница Усје преку Македонската берза ја објави одлуката за распреледба на дивиденда за 2019 година. Вкупниот износ за распределба на дивиденда на акционерите изнесува 1.330.530.240...
Бизнис

„Окта“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 146 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Окта“ АД – Скопје на својата 30-та седница закажана на ден 02.06.2020 година да донесе одлука за исплата на дивиденда и...
Бизнис

„Македонијатурист“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 227 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Македонијатурист“ на вчерашната седница донесе одлука за исплата на дивиденда во бруто износ од од 227 денари по акција, соопшти компанијата...
Бизнис

„Европа“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 60 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Европа“ АД Скопје на седницата одржана на ден 14 мај 2020 година да донесе одлука за исплата на дивиденда од добивката...
Бизнис

„Гранит“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 33,33 по акција

Редакција
Управниот одбор на ГД,,Гранит,,АД Скопје на ден 09.04.2020 година, без одржување на седница, а во согласност со сите членови на Управниот одбор, по пат на...
Бизнис

Убава вест: „Алкалоид“ ќе исплаќа дивиденда од 20 мај

Редакција
„Алкалоид“ АД Скопје преку Македонската берза ги известува своите акционери дека почнувајќи од 20.05.2020 година ќе врши исплата на дивиденда за 2019 година. „Право на...
Бизнис

Владата се „пишмани“: Собранија на акционери сепак ќе се одржуваат, нема дивиденда за странците

Редакција
Владата вчера ја измени Уредбата со законска сила за примена на законот за трговските друштва за време на вонредна состојба што ја усвои на 25...
Бизнис

Комерцијална банка ќе исплати дивиденда од 550 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на Комерцијална банка на седницата одржана на ден 02.04.2020 година, донесе одлука за определување на износот на дивидендата и датуми на исплата...