еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис ТОП СТОРИИ

(Фото) Luxor, ново казино на граничниот премин Блаце

Редакција
Почна со работа новото казино Luxor на австрискиот бренд од индустријата на игри на среќа, APEX. Истото е сместено на граничниот премин Блаце. Целокупниот комплекс...
Бизнис ТОП СТОРИИ

(Фото) Таравари најбогат, колку вредат анкетните листови на претседателските кандидати

Редакција
Од невладината Граѓаните против корупцијата направија проценка колку вредат анкетните листови на кандидатите за претседател на Македонија. Анкетниот лист на Арбен Таравари, актуелен градоначалник на Гостивар...
Бизнис ТОП СТОРИИ

91,6 милиони денари за плати и надоместоци на членовите на Одборот на директори на Пекабеско лани

Редакција
Од Пекабеско АД Скопје во Годишниот извештај на компанијата за минатата година, објавен преку Македонската берза информираат дека лани за бруто плати, награди, регрес за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Алкалоид регистрираше уште едно друштво во Хрватска

Редакција
Македонската компанија Алкалоид АД Скопје, една од нашите најголеми извозници, регистрираше уште едно, трето по ред, друштво во Хрватска. Од компанијата преку Македонската берза информираа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во март раст на депозитите кај домаќинствата, пад кај фирмите

Редакција
Народна банка (НБ) соопшти дека вкупните депозити во март, се намалени за 0,9% на месечна основа, како резултат на падот на депозитите на корпоративниот сектор,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во март најголема побарувачка за автомобилските кредити

Редакција
Народна банка (НБ) соопшти дека во март вкупните кредити забележале месечен раст од 0,3%, поради зголеменото кредитирање на секторот „домаќинства“. Годишниот раст изнесува 6,1% и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕСМ склучи договор со “Erbelt” вреден 4,5 милиони евра

Редакција
Акционерското друштво за производство на електрична енергија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), во државна сопственост, Скопје, склучи договор за набавка на транспортни ленти за ПЕ...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Договор од 5,1 милиони евра склучи Министерството за образование и наука со „Хоџа инженеринг“

Редакција
Министерството за образование и наука склучи договор за изградба на нов училишен објект за СОУ Гимназија „Сами Фрашери“, Општина Куманово, со друштвото за градежништво, трговија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колкава плата лани имала директорката на Дебарски бањи – Цапа и членовите на Одборот на директори

Редакција
Дебарски бањи – Цапа АД Дебар традиционално во Годишниот извештај за работењето лани, објавен преку Македонската берза, ги објави примањата и надоместоците на членовите на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Дебарски бањи – Цапа ќе дели дивиденда од 143 денари бруто по акција

Редакција
Дебарски бањи – Цапа АД Дебар ќе дели дивиденда од 143 денари бруто по акција, соопшти Друштвото преку Македонската берза. Станува збор за предлог одлука,...