еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

Грција стана трет најголем трговски партнер на Македонија

Редакција
Во периодот јануари – октомври 2019 година, според вкупниот обем на надворешнотрговската размена, Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Бугарија, соопшти...
Бизнис

Чии акции имаат најголем пораст и пад на Македонската берза?

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото се објавени податоците за компаниите чии акции оствариле најголем пораст и најголем пад на вредноста...
Бизнис

Странците „бегаат“ од Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото се објавени податоците за учеството на странските и на домашни инвеститори (физички и правни лица)...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата бара најмалку 7,5 отсто од депозитите на СФРЈ во „Адриа Банка Виена“

Редакција
Владата на една од последните седници ја разгледала информацијата за регулирање на обврските и побарувањата на земјите сукцесори на поранешна СФРЈ кон и од „Адриа...
Бизнис

Бислимоски едногласно избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Редакција
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски, едногласно е избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница (Energy Community Regulatory Board –...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тепачка“ за акции од Комерцијална банка на Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото може да се види дека акциите на Комерцијална банка се убедливо најтргувани во минатиот месец...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Управата за хидрометеоролошки работи вработува 20 лица, плата до 24.401 денар

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 20 државни службеници во Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство – Управа за хидрометеоролошки работи. Се бараат кандидати за соработници,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Еуроимпекс“ го доби тендерот на Државниот архив за набавка на автомобил вреден 17.000 евра

Редакција
Државниот архив по распишаниот тендер за набавка на службено возило склучи договор со друштвото за внатрешна и надворешна трговија „Еуроимпекс“ ДОО увоз-извоз Скопје. Вредноста на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Продадени два блока од 20.000 акции на Комерцијална банка за 1,9 милиони евра

Редакција
Во две блок-трансакции вредни 120,2 милиони денари или околу 1,9 милиони евра денеска на Македонската берза се продадоа 20.000 акции од Комерцијална банка АД Скопје....
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Дрисла“ го доби тендерот за собирање 266.000 килограми медицински отпад од Клинички центар вреден 254.000 евра

Редакција
Јавната установа од областа на здравството за потребите на јавните здравствени установи универзитетски клиники, завод и ургентен центар – Скопје (Клинички центар) по распишаниот тендер...