еМагазин

Tag : Фершпед

Бизнис

„Фершпед“ оствари добивка од 111,4 милиони денари за девет месеци

Редакција
Групата „Фершпед“ АД Скопје во периодот јануари-септември 2019 година прикажува добивка од редовно работење, соопшти компанијата во образложението на консолидираниот биланс на успех објавен преку...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Собранието на акционери даде зелено светло за продажба на винаријата „Сковин“

Никола Осило
Собранието на акционери на винаријата „Сковин“ на вчерашната седница одобри голема зделка – продажба на недвижниот и движниот имот, пренос на трговски марки и ставање...
Бизнис

Намалена добивката на „Фершпед“

Никола Осило
„Фершпед“ АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01.-30.09.2019 година, соопшти компанијата преку Македонската берза. Оперативната добивка остварена во период јануари-септември 2019...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Новиот сопственик на „Сковин“ ќе добие згради, земјиште, возила…

Никола Осило
Голем подвижен и недвижен имот ќе добие компанијата „Винарија Сковин група“ која е најавена како купувач на имотот на винаријата „Сковин“ која мнозинскиот акционер „Фершпед“...
Бизнис

„Фершпед“ за шест месеци оствари добивка од 28,7 милиони денари

Никола Осило
Во периодот јануари-јуни 2019 година, групата „Фершпед“ АД Скопје освари нето добивка во износ од 28.724.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Вкупните консолидирани приходи...
Бизнис

Колку акции во „Фершпед“ поседуваат членовите на Одборот на директори?

Никола Осило
Од членовите на Одборот на директори на „Фершпед“, претседателот Штерјо Наков поседува 259 обични акции или 1,43% од основната главнина на друштвото, генералниот директор Иван...
Бизнис

Штерјо Наков именуван за претседател на Одборот на директори на „Фершпед“

Никола Осило
„Фершпед“ АД Скопје преку Македонската берза известува дека на конститутивната седница на Одбор на директори за претседател на Одбор на директори е именуван Штерјо Наков....
Бизнис

„Фершпед“ ќе дели дивиденда во бруто износ од 1.780 денари по акција

Никола Осило
Собранието на акционери „Фершпед“ АД Скопје на својата седница одржана на ден 17.05.2019 година донесе одлука за исплата на дивиденда со дивиденден календар, соопшти компанијата...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои се новите членови на Одборот на директори на „Фершпед“?

Никола Осило
Собранието на акционери на „Фершпед“ АД Скопје на својата седница одржана на ден 17.05.2019 година донесе одлука за членови на Одборот на директори на компанијата...
Бизнис

„Фершпед“ за три месеци оствари добивка од 15,4 милиони денари

Никола Осило
„Фершпед“ АД Скопје за период јануари-март 2019 година оствари нето добивка по оданочување од 15.435.000 денари, и истата е намалена во однос на истиот период...