еМагазин

Tag : Хотели-Метропол

Бизнис

„Хотели Метропол“ со добивка од 46,6 милиони денари за девет месеци

Никола Осило
„Хотели Метропол“ АД Охрид во периодот јануари-септември 2019 година оствари добивка од 46,6 милиони денари, што е речиси идентично во однос на истиот период минатата...
Бизнис

„Хотели-Метропол“ со загуба во првото полугодие од годинава

Никола Осило
Приходите од работењето на „Хотели-Метропол“ А.Д. Охрид за периодот јануари- јуни 2019 година изнесуваат 66.690.000 денари и покажуваат намалување од 7% во однос на приходите...
Бизнис

„Хотели Метропол“ со загуба во првите три месеци од годинава

Никола Осило
„Хотели Метропол“ АД Охрид во првите три месеци од 2019 година оствари загуба од 21 милиони денари, што е продлабочување во однос на истиот период...
Бизнис

Драган Наков назначен за претседател на Одборот на директори на „Хотели Метропол“

Никола Осило
„Хотели Метропол“ АД Охрид преку Македонската берза информира дека на конститутивната седница на Одбор на директори за Претседател на одбор на директори назначен е Драган...
Бизнис

Кои се членовите на Одборот на директори на „Хотели Метропол“?

Никола Осило
Собранието на акционери на Хотели Метропол АД Охрид на својата престојна седница треба  да донесе и одлука за избор на членови на Одбор на директори,...
Бизнис

„Хотели – Метропол“ оствари добивка од 30,4 милиони денари

Никола Осило
Приходите од работењето на „Хотели – Метропол“ АД Охрид за 2018 година изнесуваат 197.306.000 денари и истите гледано споредбено со 2017 година се зголемени, соопшти...
Бизнис

„Хотели Метропол“ откупи сопствени акции

Никола Осило
„Хотели Метропол“ согласно одлуката за стекнување сопствени акции со откуп донесена на Собрание на акционери на ден 15.05.2018 година на 01.03.2019 година преку трговска трансакција...
Бизнис

Филип Мишевски нов генерален директор на „Хотели Метропол“

Никола Осило
Поради оставка на генералниот директор и извршен член на Одборот на директори на „Хотели Метропол“ АД Охрид, Зоран Михајлоски се изврши промена и на негово...
Бизнис

Хотели-Метропол во загуба

Никола Осило
Хотели-Метропол АД Охрид за периодот јануари- јуни 2018 година оствари негативен финансиски резултат искажани во неревидираниот биланс на успех, соопшти компанијата преку Македонската берза. Приходите...