еМагазин

Tag : лица со попреченост

Бизнис

Нов модел за вработување на лица со попреченост нема да ја подобри нивната инклузија, туку само ќе ги зголеми давачките, велат од Организацијата на работодавачи

Редакција
Законот за вработување на инвалидни лица во пракса носи и повеќе од очекуваните придобивки во областа на вработувањето на лица со попреченост, како од економски,...
ЖИВОТ

Посебен режим на движење за лицата со попреченост и нивните придружници

Редакција
За лицата со попреченост нема да важи забраната за движење во периодот од 19:00 до 20:00 часот, од понеделник до петок, а во деновите на...