еМагазин

Tag : лозови насади

Техно ТОП СТОРИИ

Новата дигитална технологија за следење на состојбата на лозовите насади станува достапна и во Македонија

Редакција
Ново современо софтверско решение за мониторинг на состојбата на лозовите насади во реално време станува достапно и за агрономите и производителите на грозје во Македонија....
Бизнис

Инвестиција од 2,5 милиони евра во нови лозови насади на „М6 Аграр“ ја зајакнува пазарната позиција на ВВ „Тиквеш“

Редакција
Компанијата „М6 Аграр“, која заедно со ВВ „Тиквеш“ е дел од Групацијата М6, и во услови на криза предизвикана од пандемијата од Kовид-19, продолжи со...
Бизнис

„Тиквеш“ инвестира во проширување и обнова на сопствените лозови насади

Редакција
Винарската визба „Тиквеш“ започнува со реализација на нова инвестициска програма во сегментот на примарното производство. Деновиве започнаа да се садат висококвалитетни сорти на нови 50...