еМагазин

Tag : МАПАС

ЖИВОТ

„Информирај се паметно“ – едукативна кампања со информации за пензискиот систем

Редакција
Правилното и навремено информирање на сегашните, но и идните пензиски осигуреници за функционирањето на пензискиот систем и работењето на пензиските фондови е главниот фокус на...
Бизнис

МАПАС: Рокот за поднесување изјава за членовите со бенифициран стаж истекува на 30 ноември

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) информира дека најдоцна до 30 ноември 2019 година може да се поднесува изјава за продолжување на...
Македонија

Обвинителство: Нема место за кривичен прогон за неправилности во вториот пензиски столб

Редакција
Основното јавно обвинителство Скопје донесе резолуција со која е одлучено дека нема место за јавнообвинителско постапување во поглед на кривичната пријава поднесена од Министерството за...
Македонија

МАПАС: Сопругата на поранешниот министер Спиро Ристовски никогаш не била вработена кај нас

Редакција
Сопругата на поранешниот министер Спиро Ристовски, Маја Ристовска, никогаш не била вработена во Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС, информираат од...
Бизнис

Вработените пред 2003 треба да изјават дали ќе го продолжат членувањето во Вториот пензиски столб

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност за правата на доброволните членови во задолжителен пензиски фонд – втор...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Словенечка Заваровалница Триглав достави барање за трето пензиско друштво на пазарот

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Кој е „непознатиот сторител“ за пензискиот скандал во ПИОМ?

Никола Осило
Ќе заврши ли фијаското во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување со неисплатените пензиските придонеси за 12.000 осигуреници во приватните пензиски фондови со судски епилог...
Македонија

Скандал со пензиите: МАПАС ќе ги информира пензионерите кои се оштетени со нераспределба на парите

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), известува дека потполно ја поддржува иницијативата на Министерството за труд и социјална политика и во рамките на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомакедонија“ го доби тендерот на МАПАС за набавка на две лимузини

Никола Осило
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) по распишаниот тендер за набавка на моторни возила преку оперативен лизинг склучи договор со друштвото за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

МАПАС распиша тендер за набавка на две лимузини на лизинг

Никола Осило
Агенција за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) распиша оглас за набавка на две лимузини преку оперативен лизинг. Проценетата вредност на договорот без ДДВ...