еМагазин

Tag : наталитет

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Македонија „старее“: Намален наталитет и негативен природен прираст во четвртиот квартал од 2023 година

Редакција
Бројот на живородените деца во Македонија во четвртото тримесечје од 2023 година изнесува 4.185 и во споредба со истиот период од претходната година, е помал...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Во Македонија во првите три месеци 3.418 повеќе починати лица од родени

Редакција
Во првото тримесечје од 2022 година, во земјава се евидентирани 4.009 живородени деца и во споредба со истиот период од претходната година нивниот број е...
Свет

Корона вирусот го намалува животниот век и наталитетот во Белгија

Редакција
Демографскиот институт на Белгија ги објави последните податоци за последиците од епидемијата на ковид-19 врз популацијата, од кои произлегува дека животниот век се намалува, а...