еМагазин

Tag : просечна плата

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Пет најниско платени професии: Сонуваат за просечна плата

Редакција
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен која што во јули 2020 година изнесувала 27.231 денари. Статистиката покажува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет највисоки просечни плати: Програмерите со 65.536 денари убедливо на врвот

Редакција
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен која во јуни 2020 година изнесувала 26.867 денари. Во Македонија има...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет највисоки просечни плати: Програмерите со 63.174 денари убедливо на врвот

Редакција
Државниот завод за статистика објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари. Статистичките податоци откриваат дека во земјава...
Бизнис

Просечната плата во февруари изнесувала 27.206 денари

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во февруари 2020 година изнесувала 27.206 денари, што е зголемување за 12,5 отсто во однос на истиот месец минатата...