еМагазин

Tag : трафостаница

Бизнис ТОП СТОРИИ

Пуштена во употреба високонапонска трафостаница во Штип

Редакција
Со пуштање во употреба на новата трафостаница „Штип 1“ се поттикнува локалниот развој во штипскиот регион. На официјалниот старт со работа на трафостаницата присуствуваа претседателот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Електродистрибуција со нови инвестиции во штипскиот регион – силна поддршка за производителите на обновлива енергија

Редакција
Со инвестицијата вредна 2 милиони евра целосно е реконструирана високонапонската трафостаница Штип 1 (ТС 110/35/10 kV) и успешно е пуштена во употреба во електродистрибутивната мрежа,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Поради пожар кај трафостаницата во Пинтија, поголем дел од Скопје остана без струја

Редакција
Изгаснат е пожарот што доцна попладнето избувна на стрништето спроти трафостаницата во Пинтија, предизвикувајќи оштетувања на високонапонската инсталација поради што поголемиот дел од Скопје остана...
Бизнис

МЕПСО вложува 4,6 милиони евра во трафостаницата „Дуброво“

Редакција
МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Дуброво“ при што ќе биде заменета со нова опрема што е во функција од 1977 година до сега....