еМагазин

Tag : тромбоцити

Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Се уште е потребна крв од крвна група А-

Редакција
Се уште се бараат донатори на тромбоцито од крвната група А1 Rh негатив. „И покрај доволно обезбедените количини крвни единици, кај Верица Иванова многу малку...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Потребна е крв од крвна група А-

Редакција
На социјалните мрежи се споделува апел за дарување на крв од крвна група А негатив. „Ве замолувам тие кои сте од Скопје и сте крвна...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Итно се потребни тромбоцити од крвна група А+

Редакција
Итно се потребни тромбоцити од крвна група А+ за Милица Ристовска од Пробиштип која боледува од леукемија. Тромбоцитите може да ги донирате на Трансфузиологија. Контакт...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

ИТНО се потребни нулта позитив тромбоцити, за петгодишно детенце коешто боледува од леукемија

Редакција
ИТНО се потребни нулта позитив крвни единици (тромбоцити) за петгодишно детенце коешто боледува од леукемија. „Ве молиме сите кои можете да дарувате, да одите во...
Да помогнеме

Потребни се тромбоцити од крвна група 0+

Редакција
На социјалните мрежи се шири апел за потребна крвна група 0+. „Ве молам, секој што е крвна група 0+ и што сака да дарува утре...