еМагазин

Tag : АВМУ

Бизнис

АВМУ: Ниту е побарана, ниту е одобрена промена на сопственичката структура на 1ТВ

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска соопшти дека досега од нив не е побарана, ниту одобрена промена на сопственичката структура на 1ТВ....
Македонија

ААВМУ: Објавување документи со информации од висок јавен интерес суштинска задача на медиумите

Редакција
Објавувањето документи со информации од висок јавен интерес е една од суштинските задачи на слободните и независни медиуми затоа што ваквиот јавен надзор гарантира одговорност...
Македонија

АВМУ: Политичарите да се воздржат од тужби кон медиумите и да не ја загрозуваат слободата на изразување

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ги повикува политичарите да се воздржат од тужби кон медиумите и да не ја загрозуваат слободата на...
Македонија

Манчевски до АВМУ и до медиумските организации: Според кои стандарди „Инфомакс“ е медиум?

Редакција
Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски се огласи по повод медиумското третирање на протекувањето на информации за случајот „Рекет“, како и соопштението на...
Македонија

АВМУ покрена постапка за утврдување на сопствеништвото на 1ТВ

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска по втор пат покрена постапка за утврдување на сопствеништвото на телевизијата 1ТВ. „Лицето Бојан Јовановски во...
Македонија

Директорот на АВМУ, Трајчевски во првите шест месеци потрошил 4.443 евра, од кои најголем дел за патувања

Редакција
Согласно заложбите за транспарентност и отчетност и следејќи ја воспоставената пракса за објавување на трошоците на директорот Зоран Трајчевски на секои шест месеци, Агенцијата за...
Македонија

АВМУ: Прекршочни пријави за 1ТВ и ТВ Сонце за недозволено референдумско рекламирање

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ќе покрене прекршочни постапки против ТВ1 и ТВ Сонце за констатирани прекршувања на референдумското рекламирање во периодот...
Македонија

АВМУ констатира неправилности во јавната пропаганда за референдумот

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во рамки на мониторингот на медиумското претставување за време на референдумот кај повеќе радиодифузери констатираше неколку прекршувања на...
Македонија

АВМУ бара јавната пропаганда за референдумот да се одвои од другите содржини на медиумите

Редакција
Агенцијата за аудио и аудоиовизуелни медиумски услуги на Македонија денеска предупреди дека јавната пропаганда за референдумот да се одвои од другите содржини на медиумите. –...
Македонија

АВМУ покрена постапки за одземање на дозволите за работа на Радио Бикиал и ТВ Ирис

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) на денешната седница одлучи да почне постапка за одземање на дозволата за радиоемитување на Радио Бикиал од...