еМагазин

Tag : берза

Бизнис

„Европа“ ја зголеми добивката за 111,5%

Никола Осило
А.Д. „Европа“ – Скопје за 2018 година оствари добивка во износ од 106.301.820 денари и е поголема во однос на претходната година за 111,5%, соопшти
Бизнис

Во блок трансакција продадени 1.000 акции од Комерцијална банка за 91.000 евра

Никола Осило
Во блок трансакција вредна 5,6 милиони денари или околу 91.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 1.000 акции од Комерцијална банка АД Скопје. Акциите
Бизнис

„Скопски пазар“ од трговска стана компанија за изнајмување имот

Никола Осило
„Скопски пазар“ АД Скопје преку Македонската берза ја известува јавноста дека согласно структурата на приходите кои се остварени во 2018 година и соодветното известување во
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од Комерцијална банка

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 2,7 милиони денари вчера на Македонската берза беа продадени 480 акции од Комерцијална банка. Акциите се продадоа по цена од 5.687 денари
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од УНИ Банка за 183.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 11,3 милиони денари или околу 183.000 евра вчера на Македонската берза беа продадени 4.937 акции од Универзална Инвестициона Банка. Акциите се продадоа
Бизнис

Централна кооперативна банка успешно реализира јавна понуда на обврзници во износ од 5.000.000 евра

Никола Осило
Централна кооперативна банка информира дека вчера преку Македонската берза успешно реализира јавна понуда на 5.000 конвертибилни обврзници во вкупен износ од 5.000.000 евра односно 307.475.000
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од „Европа“ за 50.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 3 милиони денари или околу 50.000 евра вчера на Македонската берза беа продадени 1.100 акции од „Европа“ АД Скопје. Акциите се продадоа
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во блок-трансакција продадени акции од Пелагонија Струмица за два милиони евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 126 милиони денари или околу 2 милиони евра вчера на Македонската берза беа продадени 16.574 акции од Пелагонија Струмица. Акциите се продадоа
Бизнис

Намалена добивката на „Интернешнел Хотелс“

Никола Осило
„Интернешнел Хотелс“ АД во текот на минатата година оствари добивка од 307.000 денари, што е намалување во однос на претходната година кога добивката на компанијата
Бизнис

Во блок-трансакција продадени 2.935 акции од велешки „Ветекс“

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 2,8 милиони денари вчера на Македонската берза беа продадени 2.935 акции од „Ветекс“ – Велес. Акциите се продадоа по цена од 973