еМагазин

Tag : честички

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Воздухот се расчисти, се укинуваат мерките во Гостивар, Кичево и Кавадарци

Редакција
Согласно вчерашните податоци од Државниот мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух, ПМ10 суспендираните честички се под дефинираниот праг на алармирање во Гостивар, Кичево и...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Од една испушена цигара излегуваат 1.999 микрограми на метар кубен ПМ10-честички

Редакција
Креаторот на апликацијата „Мој воздух“ Горјан Јовановски и неговиот тим направиле експеримент, колку ПМ-10 честички се создаваат со пушењето на една цигара. Според мерењето, апликацијата...