еМагазин

Tag : дивиденда

Бизнис

„Адинг“ ќе исплати дивиденда од 22 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Адинг“ АД Скопје на вчерашната седница донесе одлука за исплата на дивиденда од 22 денари по акција, соопшти компанијата преку Македонската...
Бизнис

„РЖ Техничка контрола“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 50 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „РЖ Техничка контрола“ на вчерашната седница донесе одлука за исплата на дивиденда во бруто износ од 50 денари по акција, соопшти...
Бизнис

„Фершпед“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 550 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Фершпед“ на вчерашната седница донесе одлука за исплата на дивиденда за 2019 година во бруто износ од 550 денари по акција,...
Бизнис

„Макпетрол“ ќе исплати дивиденда од 2.000 денари за акција

Редакција
Собранието на акционери на „Макпетрол“ на седницата одржана на 20 јуни донесе одлука за исплата на дивиденда за 2019 година во бруто износ од 2.000...
Бизнис

„Раде Кончар – Апаратна техника“ ќе исплати дивиденда од 110 денари по акција

Редакција
Компанијата за производство на електрични компоненти и опрема „Раде Кончар – Апаратна техника“ од Скопје соопшти дека нејзините акционери донеле одлука за исплата на дивиденда...
Бизнис

„Оилко“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 260 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Оилко“ вчера донесе одлука за исплата на дивиденда за 2019 година во вкупен бруто износ од 62.058.100 денари односно бруто износ...
Бизнис

„Фершпед“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 550 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на својата седница на ден 23.06.2020 година да донесе одлука за исплата на дивиденда од акумулирана нераспределена оданочена добивка на друштвото од...
Бизнис

„Макпетрол“ ќе исплати бруто дивиденда од 2.000 денари по акција

Редакција
На акционерите на „Макептрол“ АД Скопје се одобрува плаќање на дивиденда во висина од 202.758.000 денари бруто, односно 2.000 денари бруто за една акција, пишува...
Бизнис

Цементарница Усје ќе исплати дивиденда од 2.360 денари за акција

Редакција
Цементарница Усје преку Македонската берза ја објави одлуката за распреледба на дивиденда за 2019 година. Вкупниот износ за распределба на дивиденда на акционерите изнесува 1.330.530.240...
Бизнис

„Окта“ ќе исплати дивиденда во бруто износ од 146 денари по акција

Редакција
Собранието на акционери на „Окта“ АД – Скопје на својата 30-та седница закажана на ден 02.06.2020 година да донесе одлука за исплата на дивиденда и...