еМагазин

Tag : кошница

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Синдикалната минимална кошница во мај 60.090 денари

Редакција
Вредноста на синдикалната минимална кошница за мај 2024 година изнесува 60.090 денари, соопшти денеска Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Споредено со вредноста на синдикалната...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Минималната синдикална кошница во мај 49.025 денари

Редакција
На едно четиричлено семејство во земјава во мај годинава му биле неопходни 49.025 денари за да ја задоволи минималната синдикална кошница. Од нив, како што...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Споредено со септември пораснала за 1.490 денари: Минималната потрошувачка кошничка во ноември 51.714 денари

Редакција
Минималните месечни трошоци на едно четиричлено семејство во ноември изнесувале 51.714 денари и се за 200 денари зголемени во однос на октомври, а за 1.490...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Синдикалната минимална кошничка во јуни зголемена за 3.400 денари во однос на јануари

Редакција
Минималните месечни трошоци на едно четиричлено семејство во јуни изнесуваат 39.710 денари и во однос на јануари се зголемени за 3.399 денари или за 9,49...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Од почетокот на годината минималната потрошувачка кошничка пораснала за илјада денари

Редакција
Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во март изнесуваат 36.768 денари, објави денеска Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ), кој секој месец ја прави пресметката...
БЕСПАРИЦА

Синдикалната минимална кошничка во декември повисока за 150 денари

Редакција
За околу 150 денари се зголемени минималните трошоци на едно семејство во декември во однос на ноември, покажуваат пресметките на Сојузот на синдикати на Македонија...
БЕСПАРИЦА

Во септември за 50 денари пораснала синдикалната потрошувачка кошница

Редакција
Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во септември се зголемени за околу 50 денари во однос на август. Според Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ),...
БЕСПАРИЦА

Трошците на едно четиричлено семејство поголеми за 5.407 денари од просечната плата

Редакција
На едно четиричлено семејство во јули му биле потребни 34.128 денари за да ги покрие основните месечни потреби, покажуваат податоците на синдикалната кошница што ја...
БЕСПАРИЦА

Поголема од просечната нето плата: Синдикалната минимална кошница во јуни 34.212 денари

Редакција
Синдикалната минимална кошница за јуни годинава изнесува 34.212 денари. Од елементите што ја сочинуваат синдикалната кошница, за јуни, како што соопшти Сојузот на синдикати (ССМ),...
БЕСПАРИЦА

Синдикалната кошница во април зголемена за 204 денари

Редакција
Синдикалната кошница со која се пресметуваат минималните месечни трошоци на едно четиричлено семејство во април е зголемена за 204 денари во однос на март. Според...