еМагазин

Tag : крушевска република

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

(Фото) Кои биле „министрите“ во Привремената влада на Крушевската република

Редакција
По ослободувањето на Крушево, на 4 август 1903 година било свикано Собранието на градот кое одржало своја седница на која била донесена одлука за формирање...