еМагазин

Tag : Македонско село

Македонија

Работна група на Владата ќе бара чаре за комплексот Македонско село

Редакција
Владата на Република Македонија на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од изнаоѓање решение за стопанисување и управување со комплексот Македонско село...
Бизнис

Владата на следната седница ќе одлучи за судбината на „Македонско село“

Редакција
Службата за општи и заеднички работи на Владата на следната седница на Владата ќе достави информација за целосната постапка која произлегува од ново-настанатата состојба. Понатаму,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тодоровиќ за „Македонско село“ треба да плати 43.000 евра и да ја подмири киријата за следните шест месеци

Редакција
Директорот на Службата за општи и заеднички работи (СОЗР), Пеце Мирчески, изјави денеска дека остварил средба со претставниците на менаџментот на „Тинекс“ и хотелот „Квинс“...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Има ли веќе нови кандидати кои ќе го „рентаат“ Македонско село

Редакција
Менаџментот на Македонско село вчера преку Фејсбук најави дека комплексот од денеска ќе биде затворен. „Ве информираме дека менаџментот на комплексот Македонско село донесе одлука...
Бизнис

Владата не била информирана за одлуката на менаџментот да го затвори „Македонско село“ и ги повика на состанок

Редакција
Службата за општи и заеднички работи (СОЗР), како надлежна за стопанисувањето на објектите во сопственост на владата, известува дека Владата не била запознаена за намерата,...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Зошто ќе се затвори „Македонско село“: Економска неисплатливост или македонска работа

Редакција
„Македонска работа“, неспособна управа или економска неисплатливост, многумина се прашуваат кои се причините за затворање на комплексот „Македонско село“. И додека се чека на официјалното...
Бизнис

Се затвора комплексот „Македонско село“

Редакција
Комплексот Македонско село се затвора од утре, а менаџментот одлуката ја објави на Фејсбук. „Ве информираме дека менаџментот на комплексот Македонско село донесе одлука за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

(Галерија) Прогласени најуспешните ресторани во Македонија, сите од Скопје

Редакција
Министерството за економија им додели признанија на рестораните Пелистер, Македонско село и Фор, за најуспешни ресторани. Станува збор за традиционални награди кои се доделуваат по...