еМагазин

Tag : Макотекс

Бизнис ТОП СТОРИИ

Реизбрани членовите на Одборот на директори на Макотекс

Редакција
Од Макотекс експорт импорт АД Скопје преку Македонската берза информираат дека со Одлука на Собранието на акционери за членови на Одборот на директори се реизбрани Зденка...
Бизнис

Макотекс со добивка во првото полугодие

Редакција
Макотекс АД Скопје за периодот јануари – јуни 2023 година оствари добивка  во износ од 1.347 илјади денари искажана во неревидираниот Биланс на успех, соопшти...
Бизнис

Макотекс лани работел со загуба

Редакција
Макотекс АД Скопје за периодот јануари – декември 2021 година оствари загуба во износ од 1.167 илјади денари искажана во неревидираниот Биланс на успех, информираат...
Бизнис

Макотекс ја намали загубата

Редакција
Во првите девет месеци од годината Макотекс АД Скопје има загуба од 8,9 милиони денари, информира компанијата преку Македонската берза. Лани истиот период загубата на...
Бизнис

Смени во менаџментот на Макотекс

Редакција
Од Макотекс преку Македонската берза информираат дека во Централниот регистар е извршен упис на промена во составот на Одборот на директори на компанијатата, при што...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Макотекс“ за 609.000 евра го продаде хотелот и земјиштето во Лагадин на „Монтенегрин-инн“

Редакција
„Макотекс“ преку Македонската берза информира дека е извршена продажба на недвижен имот-хотел во сопственост на друштвото (објект и земјиште), кој се наоѓа во населба Лагадин...
Бизнис

„Макотекс“ оствари добивка од 12,1 милиони денари

Редакција
„Макотекс“ АД Скопје за периодот јануари – декември 2018 година оствари загуба во износ од 12.197.000 денари искажана во неревидираниот биланс на успех на компанијата...
Бизнис

Македонската берза јавно ги опомена „Макотекс“ и „Оранжерии Хамзали“

Редакција
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена на „Макотекс“ АД Скопје поради необјавување на образложение кон...