еМагазин

Tag : маржа

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Ограничувањето на маржите на основните прехранбени производи продолжено до 30 јуни

Редакција
Владата на денешната седница, на предлог на Министерството за економија, донесе одлука за продолжување на рокот на траење на мерката за ограничување на маржата на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Маржата за трговија со струја ограничена на 10%, крајниот снабдувач ќе наплаќа 20% маржа наместо 50%

Редакција
На предлог на Министерството за економија на денешната 80-та седница, Владата донесе Одлука за посебни услови за трговија на одделна стока, според која се определува...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Mаржата на огревно дрво и пелети за огрев се замрзнува на 10%

Редакција
На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе Одлука за определување највисоката трговска маржа како посебен услов во трговијата за: огревно дрво...
Бизнис ТОП СТОРИИ

16 трговци не ја почитувале одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки

Редакција
Шестнаесет трговци не ја почитувале одлуката за посебни услови за трговијата според која лебот, маслото за јадење и брашното треба да се продаваат по набавна...
Бизнис

Стопанска комора: Мерките што се носат да не го нарушат оперативното работење на компаниите

Редакција
Стопанската комора на Северна Македонија денеска во писмено соопштение апелира мерките за ублажување на последиците од кризата, да не го нарушат оперативното работење на компаниите....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Трговците нема да имаат загуби од ограничувањето на маржите, тврди Бектеши

Редакција
Ниту еден од трговците нема да има загуби од Одлуката за ограничување на маржите, имајќи предвид дека се признаваат оперативните трошоци во формирањето на цената,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Трговците најавуваат затворање на бензинските станици во источниот дел на земјата

Редакција
Воведувањето нова маржа за трговците со горива, односно нејзиното драстично намалување за 33 проценти од 4.5 на три денари, ќе ги принуди сопствениците да ги...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Замрзнатите цени ќе се одмрзнат од 1 март, ќе се ограничува маржата за основните производи

Редакција
Веќе се при крај сите анализи што ги врши Секторот за трговија во склоп на Министерството за економија во соработка со другите економски ресори во...