еМагазин

Tag : МОН

Македонија ТОП СТОРИИ

Учениците на пролетен распуст од 29. април до 6. мај

Редакција
Учениците од основните и средните училишта од понеделник, 29 април, заклучно со 6. мај 2024, ќе бидат на пролетен распуст кој е воведен во оваа...
Македонија ТОП СТОРИИ

Учениците сепак ќе учат во саботите заради неработните денови за избори

Редакција
Претседателот на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК), Јаким Неделков информираше дека Министерство за образование и наука (МОН) до училиштата испратиле известување во кое...
Македонија ТОП СТОРИИ

Црвен картон за работењето на МОН: Студентите бараат навремена исплата на средствата, според календар

Редакција
Студентите денеска организираа протест и покажаа црвен картон за работењето на Министерство за образование и наука (МОН), бидејќи Министерството не ги исплати студентските стипендии, ваучерите...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за образование и наука склучи договор со “Телелинк бизнис сервисис“ вреден 589.7 илјади евра

Редакција
Министерството за образование и наука склучи договор за набавка и монтажа на ИТ опрема за потребите на основните училишта, со друштвото за професионални и консултантски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за образование и наука склучи договор со „Тримакс“, вреден 823, 1 илјади евра

Редакција
Министерството за образование и наука склучи договор за изработка на дигитални интерактивни учебници и обезбедување и одржување на интернет платформа (и дигитални учебници) на која...
Македонија ТОП СТОРИИ

Дел од учебниците ќе се испорачаат викендов, дел следната недела

Редакција
Учебниците за шесто одделение што се веќе одобрени од Националната комисија за учебници и имаат добиено ЦИП запис, веќе се печатат и испорачуваат до училиштата....
Македонија ТОП СТОРИИ

Комисијата за заштита од дискриминација ќе го тужи МОН бидејќи нема учебници

Редакција
Видливо се зголемува бројот на претставки до Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, што е и еден од индикаторите дека граѓаните се здобиваат со...
Македонија

Од понеделник започнува исплатата на средства за субвенциониран студентски оброк

Редакција
Министерството за образование и наука (МОН) информира дека студентите кои ги исполниле условите на јавниот повик за академеската 2023/2024 година, од понеделник започнуваат со користење...
Македонија

Наменските платежни картички за субвенциониран студентски оброк може да се подигнуваат и во сабота, информираат од МОН

Редакција
Министерството за образование и наука (МОН) информира дека наменските платежни картички за користење на средствата за субвенциониран студентски оброк, студентите кои ги исполните условите за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

МОН склучи договор со “Хилдин комерц“ вреден над 1 милион евра

Редакција
Министерството за образование и наука (МОН) склучи договор за рехабилитација на 10 објекти за физичко образование во основните и средните училишта со друштвото за градежништво,...