еМагазин

Tag : народен правобранител

Македонија

Судството „рак-рана“ на општеството: Граѓаните со најмногу поплаки од него

Редакција
Граѓаните поднесуваат помеѓу три и четири илјади претставки годишно до Народниот правобранител, а само за десетте месеци од тековната година се поднесени над 3.100 претставки,...
Македонија

Бесплатни телефонски линии на Народниот правобранител за повреда на гласачкото право

Редакција
Во канцеларијата на Народниот правобранител во недела, 30 септември, на денот на одржување на референдумот, во периодот од 7 до 19 часот ќе функционира бесплатната...