еМагазин

Tag : производство

Бизнис

„Виталиа“ инвестира во еколошки производен објект што ќе донесе и нови вработувања

Редакција
Компанијата „Виталиа“ ја отпочна реализацијата на инвестицискиот проект за изградба на целосно нов објект од над 700 квадратни метри. Како резултат на овие активности, ќе...
БЕСПАРИЦА

Се очекува намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Редакција
Економската состојба во компаниите во преработувачката индустрија според раководителите во април годинава била понеповолна во однос на претходниот месец. Според објавените податоци состојбата на обезбеденоста...
Бизнис

Препораки за однесување на вработените во производните капацитети

Редакција
Владата упати препорака до фирмите кои вршат дејност производство и имаат производни погони, хали и слично. Ним им се препорачува производниот процес да се организира...
Бизнис

Германската фабрика „Дрекслмајер“ го продолжува прекинот со работа поради корона вирусот

Редакција
Одложено е продолжението на производство во германската фабрика „Дрекслмајер“ во Кавадарци, поради коронавирусот. Претходно, најголем дел од околу 5.000 работници беа пуштени на колективен платен...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Како компаниите со производствeни капацитети да ги заштитат работниците

Редакција
Министерството за труд и социјална политика ги повикува компаниите да се придружуваат до препораките за организација на работењето затоа што заштитата на здравјето на работниците...
БЕНЧМАРК

(Видео) Промоција на Мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014 – 2020, инфо караванот утре во Желино и Теарце

Редакција
Мерка 1 од ИПАРД Програмата нуди европски можности за македонското земјоделство. Таа предвидува инвестиции во основни средства на земјоделските стопанства, а е имплементирана од страна...
Бизнис ТОП СТОРИИ

По 69 години, текстилниот комбинат „Тетекс“ го прекина производството во фабриката „Конфекција“

Редакција
Од денеска нема производство во најпознатиот волнарски комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“ во Тетово, познат како „Тетекс“. По последната работна единица од поранешниот гигант, фабриката „Конфекција“...
Свет

„Тојота“ го прекинува производството во Кина поради коронавирусот

Редакција
Производството во фабриките на „Тојота“ во Кина е прекинато најрано до 10 февруари, а причина е опасноста од ширење на коронавирусот. Работата е прекината во...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонија е најголем производител на вранец во регионот

Редакција
Во моментов во земјава има над 28 илјади хектари под лозови насади од винско грозје, од кои околу 11 илјади хектари се под сортата вранец....
Бизнис

Климатските промени го намалија производството на мед

Редакција
Неповолните климатски услови се одразуваат на произведените количини мед и пчелни производи коишто во континуитет се намалуваат. Малите количини мед се главниот проблем за извоз...