еМагазин

Tag : расходи

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Од буџет „тежок“ 3,8 милијарди евра само 19 милиони евра за заштита на животната средина

Никола Осило
Во периодот кога загадувањето на воздухот и другите еколошки теми стануваат проблем број еден во државата, Владата одвои минимални средства од буџетот за 2020 година...
Бизнис

„Европа“ ја зголеми добивката за 137%

Никола Осило
Од 01.01 до 30.09.2018 година А.Д. Европа-Скопје оствари добивка пред оданочување во износ од 107.478.413 денари и е поголема во однос на истиот период од...
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Како да го планирате семејниот буџет

Редакција
Во финансиското планирање, важно е да се изготви буџет. Вистина е, живеењето според планираниот буџет бара многу дисциплина, но ви помага: „ Да живеете во...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Потрага по пари за референдум: Кои министерства трошат најмногу пари од буџетот?

Никола Осило
Во период кога се уште се кршат копјата по прашањето каде ќе се најдат пари за рефрендумот и кој ќе ја спроведува кампањата интересно е...